Resepi Mudah dan Ringkas

User Profile

Spaghetti Bolognese SimpleOleh Ewaa MaelResepi ini boleh disediakan untuk 2-3 orang makan. Paling senang disediakan dan menjadi kegemaran saya dan suami ๐Ÿ˜. Jomlah cuba ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
Kengsom Ikan MerahOleh guestMasakan ikan merah ala thai kengsom. kalau masak dlm kuantiti yg banyak, kangkung bolehlah letak yg perlu tuk sekali mkn... Sebab bila2 lama kangkung lama dlm kuah dia akn terlebih layu kurg segar tuk di mkn siaran ulangan
Daging Sambal Tempoyak GorengOleh resepimudahResepi istimewa daging sambal tempoyak goreng yang menarik dan boleh dicuba. Resepi asal daripada Sue Rosayu Ahmad
Kuih Siput SedapOleh resepimudahResepi traditional biskut siput sedap yang dihidangkan pada hari kerayaan bagi masyarakat melayu Malaysia.
Nasi Tomato MudahOleh resepimudahResepi nasi tomato yang sedap dihidangkan bersama ayam masak merah atau ayam goreng berempah.
Kerabu KerangOleh resepimudahResepi masakan kerabu kerang yang sedap dan mudah disediakan. Sesuai dimakan begitu sahaja atau bersama nasi putih panas.
Resepi Ketam Pong KariOleh resepimudahAssalamualaikum dan Hi semua! Ini adalah resepi yang special dari thailand. Jom cuba!
Apam Bakar KelantanOleh resepimudahResepi apam balik kelantan yang enak dimakan bersama kelapa parut
Resepi Kari Kepala Ikan (Tanpa Santan)Oleh resepimudahKari kepala ikan tanpa menggunakan santan. Resepi bagi mereka yang tidak suka atau alergik kepada santan atau mahu mencuba kari tanpa menggunakan santan.