User Profile

Resepi Kek Span VanillaOleh 1stResepi kek span vanilla biasanya kita gunakan sebagai asas kek. Contohnya jika nak buat kek strawberry , blueberry cheese cake, sebagai dasar kek cheese yang tidak perlu di masak atau juga sebagai dasar puding kek yang tengah meletup-letup sekarang.
Resepi Ikan KembungOleh 1stJika teringin masak menu bergoreng, apa kata cubalah resepi ikan kembung goreng halia dan bawang putih ini. Selain rasanya yang enak, penggunaan halia dan bawang putih mampu menaikkan aroma sajian ini.
Resepi Sup TulangOleh 1stJom layan resepi sup tulang yang sedap dan popular ini. Memang sedap dimakan dengan nasi putih panas panas ataupun dicicah dengan roti. Kalau makan ramai ramai lagi lah sedap.
Resepi Ayam Masak MerahOleh 1stResepi ayam masak merah memang sedap bila dihidangkan dihari istimewa seperti saat juadah berbuka puasa atau kenduri. Anda yang memang suka mencuba pelbagai resepi masakan kampung pasti sudah tidak asing lagi dengan ayam masak merah.
Resepi Mee Kari AyamOleh 1stAnda tidak mempunyai idea nak masak hari ini? Anda boleh cuba resepi mee kari ayam special yang akan dikongsikan kali ini. Boleh dikatakan penyediaan mee kari ni agak remeh sebab bahannya memang banyak, termasuk bahan untuk taburan diatas hidangan atau hiasan.
Resepi Pulut KuningOleh 1stResepi pulut kuning yang tak susah sangat untuk dimasak. Kunci utama kesedapannya ialah gunakan santan pekat yang segar dan bancuh bersama garam sehingga masin dan bangkit lemaknya.